A házat mi csináljuk, a kocsinkat meg a Méta Autószerviz

A legjobb tanács, amit tarts be az építkezéssel kapcsolatban: vegyél részt benne aktívan! Mi az építkezés során szinte mindent saját kézzel csinálunk, a villanyszereléstől a burkoláson át a festésig. Persze, van, amihez kiküszöbölhetetlen szakember, mint például a gépészet, meg az alap és a falak felállítása, de ezeken kívül minden más orvosolható. Persze ez abból is adódik, hogy rendkívül ügyes kezű férjem van. Manapság viszont a megemelkedett árak és a megfizethetetlen munkadíjak miatt muszáj voltunk elköteleződni amellett, hogy nagyobb erőfeszítést szánjunk a házunk megépülésének.

Talán lehet, hogy lassabban haladunk, de megéri a fáradságot. Akitől pedig emellett a legjobb tanácsokat kapjuk, az a férjem édesapukája. Ő többszöri költözés miatt több építkezést is átélt már, így hozzá bármikor fordulhatunk. Az is fontos azonban, hogy ne feltétlen hallgassatok meg minden tanácsot, hiszen a ti házatokról van szó. Alakítsátok úgy, ahogy az nektek a legmegfelelőbb.

Ezzel szemben van, amit igazán érdemes mindenféleképpen szakemberre bízni. Ez számunkra az autó, ami a házunk előtti mérföldkőnek számít az életünkben, ha vagyoni tárgyakról van szó. Éppen ezért igyekszünk rá figyelni. Azonban az előző hónapban arra lettünk figyelmesek, hogy az autó kormánya nehezebben irányítható, sokszor balra húz. A férjem tudta, hogy valószínűleg futómű beállítás lesz a soron következő kiadásunk, így nem tétováztunk, kerestünk egy megbízható szervizt.

Az új környékünkön található a Méta Autószerviz Kft., akiknek elég jó híre van a szomszédságban, így arra esett a választásunk, hogy hozzájuk visszük el a kocsinkat. Az interneten keresztül nagyon egyszerűen tudtunk időpontot foglalni a szervizükbe (a honlapjukon bármikor lehetséges, de telefonon is elérhetőek). Amikor begurultunk, tájékoztattak arról, hogy az autónkat ennek fényében egy alapos átvizsgálás alá vetik. A jól működő digitalizációs fejlődésüknek köszönhetően online formában minden lépésről értesítenek bennünket: pluszban felmerülő hibákról, cserélendő alkatrészekről. Ezek után megküldik az árajánlatot, szintén online formában, és kizárólag akkor látnak munkához, ha mi azt elfogadjuk.

Ez a folyamat valóban ilyen gördülékenyen lezajlott. Profi munka volt a javából, semmi szöszmötölés és információs gát nem állt az utunkba. A férjemnek igaza volt, valóban futómű beállításra volt szüksége a kis járgányunknak.

A munkalapon rávilágítottak arra, hogy az autó gumijai elkezdtek egyenlőtlenül kopni. Az értesítés mellé fotókat is csatoltak a járműről, így nem voltunk megvezetve, valóban fennálló problémát észleltek. Ez a bevett metodika, ahogy az ügyfelekkel kommunikálnak, teljes mértékben biztosított arról, hogy megbízhatok a szolgáltatásukban.

Ennek ellenére én szeretek tisztában lenni a körülöttem folyó eseményekkel. Nem volt ez másképp most sem. A Méta Autószerviz honlapját böngészve ráakadtam a futómű beállítás szolgáltatásukhoz kapcsolódó bejegyzésre. Innen rögtön megértettem, hogy a gumijaink egyenlőtlen kopása is arra utaló jel, hogy a futóműnek beállításra van szüksége. Ez azért veszélyes, mivel így a gumik nem tapadnak megfelelően.

A lényege ennek a berendezésnek a kocsiban tulajdonképpen annak az irányítása, hiszen ide tartozik a kormányzás vagy a kerekek mozgása is. Rendkívül fontos ennek az épsége, hiszen könnyen kerülhetünk olyan szituációkba, ahol elég egy kevés bizonytalanság is a baj bekövetkeztéhez. A Méta Autószerviz éppen ezért biztosít arról, hogy nagy szakértelemmel és odafigyeléssel fordulnak a járműhöz. Tudják, hogy elengedhetetlen a berendezés tökéletes állapota, nem veszik félvállról a szervizelést.

futómű beállítás

Az alkatrészekkel nem volt probléma, nem lötyögött vagy zörgött semmi, így el lehetett végezni a beállítást. Ehhez az elengedhetetlen, hogy az alkatrészek tökéletes állapotban legyenek. A futómű szakszerű beállításához rendelkeznek műszaki gépekkel, melyek lehetővé teszik a tökéletes geometriai beállítást. Ráadásul nem akármilyen gépről van szó: egy igazán modern, 3D technológiát felhasználó német gyártmányú masináról van szó. Így azt is ki lehet jelenteni, hogy ez az autószerviz sok tekintetben halad a korral.

Kettő dologra figyeljetek: minden kerék egyforma legyen a kocsitokon, másrészt ne hagyjatok benne semmit, mert a plusz súly elronthatja a megfelelő beállítást. Ha ezek megvannak, irány a futómű beállítás a Méta Autószervizben! A végeredménnyel azóta sincs semmi baj, az autónk újra rendben funkcionál. Ha mégis bármi felmerülne, az elvégzett munkára garanciát vállaltak. Végül is, ki dolgozna maga ellen? A profik biztosan nem.