Házépítés, cégalapítás – mindkettő nagy felelősség

Először is azzal szeretném kezdeni – mivel teljesen őszinte akarok lenni -, hogy kétségkívül nem feltétlen ez a legideálisabb időpont arra, ha házépítésbe fog az ember. Nem egy könnyű időszak, amit most élünk, és bizony a korábbi költségvetésünket újra kell kalkulálni – ami bizonyos szinten természetes és egyébként is megesik -, de most nem feltétlen tudhatjuk, tartósan stagnálni fognak-e az alapanyagárak, vagy radikális emelkedésbe kezdenek. Tény, hogy a dolgok anyagi vonzatán kívül is bőven okoz elég fejtörést és fáradságot egy ilyen nagy volumenű munka, akár részt veszünk benne, akár csak a szakembereket koordináljuk és szervezzük a teendőket, ötletelünk, tervezgetünk. Számomra ez egy nagyszerű átmenet most, hiszen a legkisebb gyermekünket már az új házba várjuk, és egyszer már átestünk egy lakásfelújításon – akkor persze megfogadtuk, hogy soha többet semmiféle nagy volumenű felújítás -, de az építkezés még nehezebb, legalábbis számomra sokkal embert próbálóbb. De szerencsére bőven akad segítség, nem csak a szakemberektől, hanem online is, legalábbis én mindennek utánanézek, utánaolvasok, mert mindig szeretem tudni, hogy mi történik. Próbálok erre az egészre úgy gondolni, mint egy tanulási folyamatra, aminek a végére sokkal okosabb leszek, és járatosabb ebben a témában. És hát nem utolsósorban lesz egy gyönyörű és praktikus otthona a fantasztikus családomnak! Hát kívánhatnék egyáltalán ennél többet, mint hogy egészségben és boldogságban éljünk a pontosan a mi igényeinkre tervezett házban?

De lassan szeretnék arra is gondolni, hogy a karrier szempontjából majd hogyan tovább, és ehhez hívtam a legutóbb segítségül egy nagyon információban gazdag weboldalt, ami nem más, mint a topcegalapitas.eu – itt nem csak a kft alapításhoz szükséges dokumentumok felől kaphatunk információt, de mondhatni, az egyik legfőbb téma, ami köré a site épül, az nem más, mint a székhelyszolgáltatás. A bt és kft alapításhoz szükséges dokumentumokról is tudunk tehát olvasni a weboldalon, de a cég fő profilja az, hogy igényeinknek megfelelő székhelyszolgáltatást tudnak biztosítani számunkra, mind cégalapítás, mind pedig cégmódosítás esetén. Ha már cégalapításon gondolkozol egy ideje, de nem tudod, mi lenne számodra az ideális cégforma, akkor is érdemes ellátogatnod az oldalra, ugyanis bemutatják a különböző formákhoz szükséges feltételeket illetve körülményeket, és a működés részleteit is. Noha tényleg rendkívül sok hasznos info található, előfordulhat, hogy valamire mégsem kapsz választ, vagy esetleg már konkrét cégalapítási szándékkal vagy személyre szabott kérdéssel keresnéd meg a topcegalapitas.eu-t. Ebben az esetben nagyon tudom ajánlani neked az oldalukon található telefonszámot – ha esetleg nem éred el őket, ígéretük szerint visszahívnak. Minden hétköznap tudod őket keresni, mégpedig hétfő és csütörtök között egészen 17 óráig, pénteken pedig 16 óráig.

Ahogyan már említettem, a bt, illetve a kft alapításhoz szükséges dokumentumok részletezésén felül székhelyszolgáltatással foglalkozik főként a cég. Mit is jelent az a székhelyszolgáltatás? Tulajdonképpen azt, hogy hova van bejegyezve a céged. Erre a topcegalapitas.eu több opciót is kínál, így mindenki megtalálhatja a neki leginkább kényelmes megoldást. Az oldalra jellemző, hogy bármilyen szolgáltatásról is legyen szó, egy kategórián belül általában három különféle ajánlattal találkozhatunk. Nézzük például a székhelyszolgáltatást! Ezt a szolgáltatást igénybe vehetjük Budapesten és egy Újlengyel nevet viselő településen is. Utóbbi ugyan kevésbé ismert, de számos előnyt kínál. Ezek között a legfőbb az, hogy itt nincs iparűzési adó. Ha az érintett vállalkozás nem rendelkezik fiókteleppel, abban az esetben elérhető a teljes iparűzési adó mentesség. Ha mégis van fióktelephely, akkor valamennyivel költséghatékonyabban jövünk ki, mint nem újlengyeli székhely esetén, ebben az esetben ugyanis meg kell osztani az iparűzési adót. Tehát ebben az esetben mindenképpen lesznek költségeink, így érdemes az első opcióval élni. A másik opció a Pest megyei Újlengyel mellett a budapesti székhelyszolgáltatás. A honlapon elérhető szolgáltatások járnak a székhely biztosítása mellé – érdemes alaposan megfontolni a választást, ugyanis egy fővárosi székhely imponáló is lehet, exkluzivitást sugallhat, ugyanakkor Újlengyel is könnyedén megközelíthető, és hát ne felejtsük el, ott az iparűzési adó alóli mentesség, ami igencsak sokat nyom a latban. Fontos, hogy részletekbe menően tájékozódjunk, egyeztessünk a szakemberekkel, hogy megfontolt döntést tudjunk hozni.

Tehát ha megvannak a bt vagy a kft alapításhoz szükséges dokumentumok, összeállt a fejedben az egész történet és már nincs több kérdés, csak válaszok, villámgyorsan meg is alapíthatod a cégedet a topcegalapitas.eu segítségével! Ha elérkezik az idő, én őket fogom választani, mert ilyen profi tájékoztatással és ennyi türelemmel sehol máshol nem találkoztam. Ezért ajánlom szívből minden olyan embernek, aki idetéved az oldalamra és cégalapításban gondolkozik, hogy válassza nyugodt szívvel őket… Szerintem nem fogtok csalódni, ha bizalommal fordultok feléjük. A topcegalapitas.eu az én választásom!