Házépítés közben alkoholistává váltam

Még emlékszem mennyire örültem, hogy a férjemmel végre saját házunk lesz, amit ráadásul a saját ízlésünk alapján építtethetünk meg. Az elején minden szuper volt, lerajzoltuk a tervet, meghatároztuk hány szobát szeretnénk, milyen nagyságúak legyenek, mennyi minden fér bele a büdzsébe. Egyszerűen ment minden mint a karikacsapás, meg tudtunk mindent beszélni és úgy tűnt a munkások is rendben lesznek. Azonban a házépítési procedúra valamiért elkezdett csúszni, hónapok teltek el úgy, hogy azt sem tudtuk történt-e bármi a leendő házunkkal. Elmérgesedett a helyzet, először a munkásokkal, majd köztünk a férjemmel is. A munkások egy idő után észhez tértek és dolgoztak, de bár ne tették volna. Az általunk kiválasztott csempét nagyon rondán tették fel a fürdőszoba falára. A férjemet pedig nem is érdekelte az, hogy úgy néz ki mintha mi csináltuk volna nulla szakértelemmel. Egyre többet veszekedtünk, aminek az lett a böjtje, hogy elkezdtem inni.

Nem bírtam elviselnie ezt az egészet, pedig nagyon pozitívan álltam ehhez az egész házépítéshez. Sajnos teljesen ráfüggtem az alkoholra, amit egy idő után nem a férjem, hanem az édesanyám vett észre. Nem törődtem a szónoklataival, felnőtt nő vagyok, tudok magamra vigyázni, legalábbis ezt gondoltam akkor. Azonban egyik alkalommal bekerültem a kórházba, annyira rosszul lettem. Akkor nagyon megijedtek a szüleim, de még a férjem is, aki semmit nem tudott az egészről. Mai napig nem tudom, hogy nem vette észre ezt.

Itt jött a váltás, felfogtam, hogy nem csinálhatom ezt, hiszen megrémítettem a szüleimet és nem szeretném őket így látni. Az apám ajánlott egy alkoholelvonó központot, ahol ha szükséges eltölthetek egy hónapot és leszoktatnak az alkoholról. Nem szerettem volna majd egy hónapig távol lenni, ezért csak egyéni konzultációs lehetőségben voltam benne. A klinika amit ajánlott Veszprémben és Budapesten érhető el. Mi Budapest mellett 120 km-re lakunk, ezért nem egyszerű az utazás, de mégis úgy döntöttem, hogy hajlandó vagyok feljárni miután megnéztem a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink oldalon az addiktológiai szakembereket, akik elnyerték bizalmamat már azzal, hogy teljes mértékben átélték ők is azt, hogy milyen az alkoholtól függeni. A szemem előtt folyamatosan az jelent meg, hogy mennyire megijedtek a szüleim a kórházban, hogy elveszítenek, ezért fel is hívtam a Felépülők klinikát, akik készségesen álltak rendelkezésemre és meg is kaptam az első időpontot hozzájuk. Heteken keresztül jártam hozzájuk, nagyon szerettem részt venni a konzultációkon, és egy idő után sikerült rendbe jönnöm, ami miatt nagyon hálás vagyok nekik. A férjemmel nem jöttek jól össze a dolgok, aminek eredményeképpen elmentünk párterápiára és most úgy tűnik újra minden rendben. Szüleim boldogok voltak, hogy jól vagyok, engem pedig egy nagy megtiszteltetés ért, mivel a Felépülők csapata meghívott vendégelőadónak Szőcre a terápiás házba, hogy elmesélhessem történetem az éppen bent tartózkodó gyógyulni vágyó alkoholisták számára. Az előadást megtartanom rajtam kívülálló ok miatt ugyan nem sikerült, de így is örülök a felkérésnek, remélem a későbbiekben bepótolhatom.

Mindenképpen szeretném kiemelni a klinika csodás addiktológiai szakembereit, akik abszolút értik a dolgukat és sosem hagynak cserben, ezért ha valakit bővebben érdekel kik dolgoznak a klinikán a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink linken megnézheti.