Legyen a diákmunkánk is olyan biztos, mint egy ház talapzata

A mai világban sokaknak már csak egy álom az, hogy megépítsék a saját házukat. Ez szerintem egy nagyon szomorú fejlemény, mivel úgy gondolom, hogy szinte mindent meghatároz az, hogy hol élünk. Én is laktam már kollégiumokban és albérletekben, és össze sem lehet hasonlítani őket a családi házas élménnyel. Mivel falun nőttem fel, ezért számomra ez volt mindig az alap.

Házépítés kapcsán talán annyi tanácsom lenne azoknak az embereknek, akik mégis úgy döntenek, hogy belevágnak egy ilyen nagy vállalkozásba, hogy mindig reálisan mérjék fel az igényeiket. Tehát, attól függetlenül, hogy szépen hangzik egy kétemeletes ház, gondoljuk végig azt, hogy mire használnánk a szobáinkat. A nagyszüleimnek például mindig nagy házaik voltak, ahol üresen álltak a szobák. Ne kövessünk el hasonló hibát.

Sok ember például a munkát is túl szokta gondolni. Rengeteg kép él a fejükben arról, hogy mik azok a munkakörök, amiket biztosan nem szeretnének végezni. A diákmunkával kapcsolatban is van egy ilyen előítélet. A Topiwork azonban ráébresztett arra, hogy a diákmunka nem kell, hogy egy alulfizetett rabszolgamunka legyen. Az egyetem mellett mindenképpen szükségem lett volna egy kis plusz pénzre, mert nem szerettem volna minden költségemmel a szüleimet terhelni. A Topiwork pedig rengeteg lehetőséget adott nekem budapesti diákmunka kapcsán.

Az oldalra fellépve azonnal át fogjuk látni, hogy mi merre van. A Topiwork designja azért volt szimpatikus számomra, mert a giccses design elemek helyett inkább a letisztultságot választották. Ez persze nem azt jelenti, hogy az oldal igénytelen, hanem tényleg arra fókuszál, ami a legjobban érdekli az erre tévedt ügyfelet. Ez pedig a budapesti diákmunka keresés.

Egy nagyszerű funkcióval könnyítik meg számunkra az ideális munka megtalálását. A diákmunka kereső használata nagyon egyszerű. Ha már tudjuk, hogy milyen munkát szeretnénk végezni, akkor elég csak beírni az adott munkakör megnevezését. A kereső rögtön kiadja az összes olyan találatot, ami megegyezik a keresési paramétereinkkel. De biztos vagyok benne, hogy ennyi idősen még nincs mindenkinek pontos képe arról, hogy milyen munka lenne számára ideális.

Én is ebbe a csoportba tartoztam, úgyhogy nagyon örültem, hogy a Topiwork a magamfajtákról sem feledkezett meg. Az oldal alján különböző kategóriákat válaszhatunk ki, amik leegyszerűsítik számunkra a munkakeresést. Végignézhetjük, hogy ott mi tetszik meg és arra kattintunk… Olyan feliratokra gondoljatok, mint a „gazdaság”, „IT”, amik pont elég támpontot adnak ahhoz, hogy körülbelül belőjük, hogy mi melyik részén vagyunk a spektrumnak.

A Topiwork előnyei azonban itt még nem érnek véget. Mivel az összes budapesti diákmunka kapcsán egy részletes leírást is biztosítani fognak nekünk. Többször történt már meg velem, hogy elolvastam egy munkakör megnevezését és csak az interjún derült ki, hogy teljesen mást takart, mint azt gondoltam. A Topiwork oldalán azonban nem kell ilyen félreértésektől tartanunk, mivel az információkat érthetően és mellébeszélés nélkül biztosítják nekünk.

Felregisztráltam az oldalra, ami nem vett igénybe többet pár percnél… Ezt a lépést mindenképpen meg kell csinálnunk, hogy ha azt szeretnénk, hogy a Topiwork könnyen fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Megadtam pár alapadatomat, majd jelentkeztem néhány munkára. Óriási meglepetés volt számomra, hogy milyen hamar visszajeleztek! Túl sok fiatal van, aki dolgozni szeretne, de nem kap munkát. A Topiwork azonban egyszerűvé tette számomra ezt a folyamatot és a budapesti diákmunka most már nem csak egy álom.