Pár napig úgy éreztem, még az új házunknál is lehetett volna jobb életünk

2021 nyara az új élet kezdetének időszaka volt számunkra. Korábban megtapasztaltuk, mennyire nagy vállalás manapság új otthont építeni a semmiből. Megvenni egy üres telket és új életteret varázsolni rá hosszú évek alatt, nem könnyű. Pedig nem ennyire hosszú időre terveztünk, menet közben szembesültünk vele, hogy mennyi akadály gördülhet manapság az ilyen projektek elé. Okosabbak nem lettünk, hogy ez az iparág mikor és miért változott meg ennyire, és miért húzódik el néha irreálisan a folyamat (lehet, csak mi jártunk nagyon rosszul), de végtére is boldogok voltunk, amikor elértük a célvonalat. De, mivel nem tudtunk pontosan kalkulálni az átadással, és a nyaralásunkat is jó előre foglaltuk le, pont úgy jött ki, hogy mire átvettük a “kulcsokat”, indultunk is a Balatonra. Ott pedig hasonlóan nagy élmény ért minket, ezért rövid időre el is felejtettük annak az izgalmát, hogy kezdhetjük is az új életünket utána, az új házban.

A nyaralásunkat a balatonpro.hu-n szerveztük. Pontosan nem is kellett sokat szervezkednünk. Ott már valami készbe, és nagyon kiforrottba csöppentünk bele, mert minden tökéletesen meg volt szervezve! Pedig teljesen átlagos módon, a webshopjukban található infók alapján foglaltuk le a hajós túránkat, igazán rövid idő alatt, és nem is hittük, hogy az egyik legemlékezetesebb üdülés lesz ez valaha. Olyan jó volt, hogy ha nem lettünk volna lelkesek az otthoni dolgok miatt is, valamiképp biztos megpróbáltunk volna maradni még – ha más megoldás nincs, elbújunk hát a kikötőben és felosonunk a következő hajóra.

De a viccet félretéve, négy nap, három éjszakát töltöttük a vízen, a gyönyörű magyar tengeren. Bizony, ott is éjszakázott a kis csapatunk, kabinokban, szuperjó körülmények között. Csak a kapitány csatlakozott “új arcként” hozzánk, aki nagyon rendes fickónak bizonyult. Utólag jó szívvel ajánlok ilyen programot családoknak, és baráti közösségeknek egyaránt, mert ez maga a szabadság birodalma. Teljesen más élmény, mint hotelben aludni, és azokon az estéken nem is tudtuk eldönteni, hogy ez lesz-e a maradandóbb sztori idénről, vagy a beköltözés az új házba.

Azért mind a kettő jó volt végül, de a balatonpro.hu is több dolgot ajánl annál, mint ami a mi nyaralásunk részét képezte. Vannak sétávitorlázások óvatosabbaknak, fürdős túrák, és egyszerre több minden is akadhat, csomagban. Tehát egy-egy hétvégére, vagy akár csak délutánra is leruccanhatunk oda, ilyesmiért. Olyan kiegészítő programok is találhatók náluk, melyek a parton történnek, vagy elmehettek a balatonpro.hu-val úgy vacsorázni, bulizni, ünnepelni étterembe, szórakozóhelyre, hogy amellett lehet egy jó kis kiegészítőprogram maga a kihajózás. Sőt, ők egy olyan profi rendezvényszervező csapat, hogy ha a célunk egyszerűen csak a Balaton, és már egy, a fejünkben kialakult, tőlük független koncepcióhoz keresünk partnert, rendezvénytechnikát, stb, akkor ilyen jellegű programokban tudnak segédkezni: konferenciák, koncertek, céges események, családi rendezvények, csapatépítő rendezvények, esküvők, gálavacsorák, protokoll események és sok egyéb más. Egyszer minimum nézzetek rá a honlapjukra, ha megbíztok a tapasztalatomban: balatonpro.hu!